Formând generaţia de mâine !

ASCULTAREA

„Ascultarea se vede mult mai bine în lucrurile mărunte, decât în cele mari!”                                                   Thomas Fuller

ASCULTAREA

A le arăta altora prin cuvintele și prin faptele mele cât de mult îi apreciez.

 

Ascultarea nu depinde de împrejurări, fiind mai degrabă o problemă de alegere. Fiecare părinte sau cadru didactic își dorește copii ascultători. Ascultarea nu vine de la sine. Este o trăsătură de caracter, iar pentru formarea ei trebuie să începem să muncim de la cea mai fragedă vârstă.

 

Ascultarea este o trăsătură de caracter. Povestirea noastră se inspiră din viața elefantului. De 5500 de ani indienii îmblânzesc elefanți. Firea supusă și forța neagresivă a elefantului se potrivesc de minune slujirii. De obicei, un băiețel de zece ani începe să dreseze un elefant cam de aceeași vârstă cu a lui și apoi vor lucra laolată tot restul vieții. De-a lungul anilor devin nedespărțiți. Băiatul hrănește elefantul, îl îmbăiază, îi îngrijește rănile și îl dresează. În schimb, elefantul vădește o loialitate și o ascultare remarcabilă.

 

Ascultarea este trăsătura de caractere pe care am dori să o exersăm și chiar să ne-o însușim pe parcursul lunii februarie.

 

Promisiunile copiilor:

  • Să ascult cu promptitudine de persoanele cu autoritate;
  • Să am o atitudine voiosă;
  • Să îndeplinescfiecare lucru care se așteaptă de la mine.

Iată câteva din recompensele ascultăriii:

  • PROTECȚIE – drumul spre succes presupune adesea lecții dureroase pe care ascultarea ne scutește să le repetăm;
  • DIRECȚIE – spiritul de ascultare al copiilor îi va motiva pe părinți să le dea cele mai înțelepte sfaturi atunci când se vor confrunta cu luarea unor decizii.

Doresc să vă reamintesc: copiii sunt motivați prin laudă! Oamenii se concentrează atât de mult asupra neascultării încât mulți copii acceptă pedeapsa crezând că nu sunt în stare de ceva mai bun. Demonstrați-le că merită să-ți formezi caracterul, lăudând ascultarea în viața copilului. Aprecierea dobândită îi va motiva să continue să fie ascultători. În această lună îmi propun să reconpensez ascultarea copiilor. Dacă acasă, în anumite circumstanțe copilul a dat dovadă de ascultare, puteți să îmi scrieți, iar eu voi citi mesajul dumneavoastră în fața celorlalți copii. Și acesta va fi un mod prin care împreună vom răsplăti ascultarea copilului.

Vă sunt recunoscătoare deoarece  putem forma împreună caracterul acestor micuți!

Educatoare:  Drăgoi Mihaela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: